:

product description page

Administratie Voor Tandartsassistenten (Paperback) (M. De Vries)

Administratie Voor Tandartsassistenten (Paperback) (M. De Vries) - image 1 of 1

About this item

Het voeren van een goede tandheelkundige administratie is ‘een must’ voor iedere tandheelkundige praktijk. Naast de wetgeving omtrent het patiëntendossier is het correct uitvoeren van de patiëntenadministratie en het declareren een voorwaarde om een praktijk financieel gezond te houden. Dit boek helpt je hierbij.

De tandheelkundige administratie is constant in beweging. Neem de vrije Tarieven in 2012, het kostenonderzoek door de NZa van de tandheelkundige praktijk in 2014 en het eigen risico van de basisverzekering wat elk jaar stijgt. Daarnaast hebben de zorgverzekeraars een steeds grotere stem aangaande de tandheelkundige zorgverlening welke invloed heeft op zowel de patiënt als de medewerkers van de tandheelkundige praktijk.

Het boek Administratie voor tandartsassistenten is in eerste instantie bedoeld voor de assistent in opleiding, maar is ook een prima naslagwerk voor de medewerkers in de tandheelkundige praktijk. Naast uitgebreide informatie over de tandheelkundige zorg in Nederland, vind je veel opdrachten en handige tips bij het correct voeren van de tandheelkundige administratie. Het boek bevat per hoofdstuk veel opdrachten die in de dagelijkse praktijk van toepassing zijn. Daarnaast is het boek rijk geïllustr

eerd met afbeeldingen en voorbeelden van formulieren. Achterin het boek vind je een afkortingenlijst  van tandheelkundige begrippen en een register. Ook tref je achterin het boek  een ‘patiëntenbestand’ die je voor de opdrachten kunt gebruiken.

Elly Hogeveen is instructeur (en docent Omgangskunde in opleiding) aan de opleiding tot tandartsassistent aan de ROC Friese Poort in Leeuwarden en redactielid van Standby, hét vakblad voor assistenten in de tandheelkunde.

Maria de Vries is als docent verbonden aan Noorderpoort in Groningen voor de opleiding tot tandartsassistent. Daarnaast is ze betrokken als hoofdredacteur bij Standby, hét vakblad voor assistenten in de tandheelkunde.
Genre: Medical
Series Title: Basiswerk AG
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: M. De Vries
Language: Dutch
Street Date: October 27, 2016
TCIN: 51683347
UPC: 9789036807654
Item Number (DPCI): 248-28-4578
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.