:

product description page

Begrijpen Met Je Handen (Paperback) (A. Weterings & Sabine Plamper)

Begrijpen Met Je Handen (Paperback) (A. Weterings & Sabine Plamper) - image 1 of 1

About this item

Als kinderen 'mooi tekenen' vinden we dat prachtig. Maar de eerste jaren krassen ze alleen maar. Veel volwassenen begrijpen niet wat kinderen aan het doen zijn als ze krassen, smeren of eindeloze lijnen trekken. Of waarom oudere kinderen vaak moeilijk te motiveren zijn om te gaan tekenen of schilderen, net zoals veel volwassenen trouwens. Dit praktijkboek richt zich tot volwassenen die graag 'iets creatiefs willen doen' met kinderen, maar duidelijk weg willen van kleurplaten en uniforme knutselwerkjes. Die zich afvragen hoe je dat aanpakt zonder dat je het gevoel hebt kinderen te moeten entertainen. De auteurs bieden eenvoudig en uitdagend materiaal waarmee je zonder voorbeeld of thema direct met kinderen aan de slag kunt gaan. Er zijn talloze voor de hand liggende en verrijkende mogelijkheden die niet veel voorbereiding vragen en bovendien weinig kosten. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een andere houding naar kinderen toe.

Met dit boek zetten de auteurs zich af tegen het traditionele themagerichte knutselen, waarbij een volwassene laat zien hoe het moet. Het toont vooral de essentie van creëren: concentratie en zelfontdekkend leren. Met prachtige beelden en een praktische tekst biedt dit boek thuis, op school en in kindercentra inspiratie, visie en handvatten voor de begeleiding van creatieve processen, opdat kinderen zich ontwikkelen tot creatieve, zelfstandige mensen.

De 2e druk is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van de 1e druk. Aan deze druk is een onlineomgeving toegevoegd: StudieCloud. De lezer kan via deze internetsite voortdurend beschikken over dit aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek. Deze site is te bereiken via www.Studiecloud.nl en door de scratchcode uit het boek te gebruiken.
‘Een uitstekend boek dat zich richt op creatieve activiteiten, óók voor jongens,? juist voor jongens!’ prof.dr. L.W.C. (Louis) Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek bij de UvA.

‘Een kind speelt omdat het léúk is om te spelen. Wat de rol van de volwassene daarbij is, staat in dit boek helder en inspirerend beschreven.’ Marianne de Valck, adviseur kinderopvang.

Genre: Psychology
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: A. Weterings & Sabine Plamper
Language: Dutch
Street Date: April 26, 2017
TCIN: 51941391
UPC: 9789036812252
Item Number (DPCI): 248-37-3223
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.