:

product description page

Geriatrie in De Fysiotherapie En Kinesitherapie (Paperback) (D. Cambier & J. S. M. Hobbelen & N. M. De

Geriatrie in De Fysiotherapie En Kinesitherapie (Paperback) (D. Cambier & J. S. M. Hobbelen & N. M. De - image 1 of 1

About this item

Dit boek geeft fysiotherapeuten een actueel overzicht van kennis en vaardigheden om zowel gezonde als zieke ouderen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en behandelen. Uitgaande van gezond ouder worden en de daarbij  beïnvloedende factoren zal de transfer worden gemaakt naar de oudere bij wie het allemaal wat moeizamer en gecompliceerder verloopt.

Wat zijn de gevolgen van ouder worden voor spieren en spierfunctie,  mobiliteit, posturale controle en uithoudingsvermogen? Hoe bepaal je (klinimetrisch) hierbij welke behandelinhoud en –modaliteiten het meest geschikt zijn? Naast het fysieke aspect bij veroudering wordt ook aandacht geschonken aan  voeding, psychische en sociale factoren.

De specifieke aandoeningen die frequent bij de oudere patiënt voorkomen worden in casuïstiek vorm besproken. Zo wordt er stilgestaan bij zowel cardiovasculaire, respiratoire, orthopedische als neurologische en oncologische aandoeningen en de gevolgen van deze aandoeningen voor het onderzoek en de behandeling van de fysiotherapeut/kinesitherapeut. Uiteraard wordt in dit belangrijke naslagwerk ook aandacht geschonken aan het klinisch redeneren en prioriteren bij multi-pathologie.

Geriatriefysiotherapeuten worden geregeld geconfronteerd met een aantal specifieke aandachtsgebieden, zoals valpreventie, depressie en de (bij)werkingen van medicatie. Dit boek bespreekt deze specifieke, maar veel voorkomende situaties en de betekenis daarvan voor het fysiotherapeutisch proces.

Deze uitgave is bestemd voor (geriatrie-)fysiotherapeuten/kinesitherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en alle andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van de ouder wordende mens. 

Genre: Medical
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: D. Cambier & J. S. M. Hobbelen & N. M. De Vries
Language: Dutch
Street Date: June 9, 2017
TCIN: 52112494
UPC: 9789036813495
Item Number (DPCI): 248-41-5984
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.