:

product description page

Het Geneeskundig Proces : Klinisch Redeneren Van Klacht Naar Therapie (Hardcover)

Het Geneeskundig Proces : Klinisch Redeneren Van Klacht Naar Therapie (Hardcover) - image 1 of 1

About this item

Dit boek leert de student klinisch redeneren om later als arts gezondheidsproblemen te kunnen diagnosticeren en behandelen. Daarvoor is kennis van klachten en ziekten nodig, maar ook van de achtergronden van het diagnostisch en het therapeutisch proces. Het Raamplan 2009, een gemeenschappelijk document van alle medische faculteiten in Nederland, beschrijft de eindtermen waaraan een arts aan het eind van de opleiding moet voldoen. Het vermogen tot klinisch redeneren is een van de belangrijkste ‘algemene eindtermen’. 
Onderwerpen als preventie, samenwerking, het omgaan met fouten en het bijhouden van kennis zijn evenzogoed onderdelen van het ‘geneeskundig proces’. Iedere arts krijgt ermee te maken. Ook deze onderwerpen komen in afzonderlijke hoofdstukken aan bod. 
Inzicht in het geneeskundig proces is niet alleen voor (aanstaande) artsen van belang, maar ook voor andere (para)medische hulpverleners en voor docenten. De eerdere drukken van Het geneeskundig proces hebben duidelijk gemaakt dat het boek ook naar hen zijn weg heeft gevonden. 
Het geneeskundig proces is geschreven door huisartsen en specialisten. In het team van auteurs zijn alle medische faculteiten vertegenwoordigd. 
Deze druk is eveneens te raadplegen op StudieCloud, een online leeromgeving met daarin het hele boek in digitale vorm, doorklikbare referenties, samenvattingen, links, toetsvragen en de mogelijkheid eigen aantekeningen te verwerken.
Genre: Medical
Format: Hardcover
Publisher: Springer Verlag
Language: Dutch
Street Date: December 26, 2016
TCIN: 51564071
UPC: 9789036810913
Item Number (DPCI): 248-25-0857
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.