Loading, please wait...
:

product description page

Implementatie : Effectieve Verbeteringen Van Patiëntenzorg (Paperback) (M. Wensing & Richard Grol)

Implementatie : Effectieve Verbeteringen Van Patiëntenzorg (Paperback) (M. Wensing & Richard Grol) - image 1 of 1

About this item

Dit boek helpt zorgverleners, leidinggevenden, staffunctionarissen, beleidsmakers en onderzoekers om patiëntenzorg op een effectieve manier te verbeteren. Het geeft een praktische, stapsgewijze aanpak voor de implementatie van innovatie in de gezondheidszorg, die rekening houdt met de weerbarstigheid van de praktijk.
In Implementatie ligt de nadruk op het verbeteren van het handelen van artsen, verpleegkundigen, paramedici, andere zorgverleners, en de teams waarin zij werken. De patiënt staat hierbij centraal.
Deze geactualiseerde uitgave geeft een toegankelijk overzicht van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van implementatie. Het beantwoordt bijvoorbeeld de vraag hoe het komt dat veel waardevolle inzichten, hulpmiddelen, programma’s en best practices de weg naar de praktijk niet vinden. En andersom hoe het kan dat er soms werkwijzen gebruikt worden waarvan is aangetoond dat ze geen meerwaarde hebben voor patiënten of burgers.
Implementatie beschrijft vele concrete voorbeelden van verandertrajecten in Nederland en daarbuiten. Bij het boek horen digitale verrijkingen, zoals samenvattingen van de hoofdstukken en toetsen met multiplechoicevragen en stellingen. 

Genre: Medical
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: M. Wensing & Richard Grol
Language: Dutch
Street Date: August 5, 2017
TCIN: 52068931
UPC: 9789036817318
Item Number (DPCI): 248-40-7294
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.