product description page

Kortdurende Schemagroepstherapie + Ereference (Paperback) (Michiel Van Vreeswijk & Jenny Broersen)

Kortdurende Schemagroepstherapie + Ereference (Paperback) (Michiel Van Vreeswijk & Jenny Broersen) - image 1 of 1

about this item

Dit boek is een behandelprotocol voor mensen die als gevolg van hun schema's en modi in het leven vastlopen. Het werkboek geeft de lezer praktische handvatten om in therapie te werken aan het verminderen van de invloed van schema's en modi op het dagelijks leven.

Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten 'schema's', bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema's kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Deze gevoelige snaren worden versterkt door ervaringen na de kindertijd. De zo ontwikkelde schema's en modi zorgen voor een gevoel van veiligheid. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo'n last van hun schema's en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.

In deze herdruk, die voorheen Schemagerichte therapie in groepen heette, is meer nadruk gelegd op het werken met dit protocol in groepstherapie. Er worden meer voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren. De schema's en modi zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schematherapie. De wijze waarop het huiswerk wordt gepresenteerd is overzichtelijker. Aanvullend materiaal is digitaal beschikbaar.

Genre: Psychology
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: Michiel Van Vreeswijk & Jenny Broersen
Language: Dutch
Street Date: June 12, 2017
TCIN: 51564225
UPC: 9789036815833
Item Number (DPCI): 248-26-3309

guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.