Loading, please wait...
:

product description page

Kortdurende Schemagroepstherapie : Voor Groeps- En Individuele Therapie - Includes Online Files/Update

Kortdurende Schemagroepstherapie : Voor Groeps- En Individuele Therapie - Includes Online Files/Update - image 1 of 1

About this item

Kortdurende schemastherapie beschrijft een schema CGT-protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema's en modi in het leven vastlopen. Schematherapie is een bewezen effectieve behandeling voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. Deze behandelmethode kan zowel gebruikt worden in de individuele als de groepstherapie. 
Bij schemagroepstherapie vindt het interpersoonlijk leren niet alleen plaats in het therapeutisch contact, maar vooral ook in het contact met andere groepsleden. Het aanwezig zijn en werken in en met een groep wordt door zowel therapeuten als patiënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende ervaring genoemd.

De groeiende belangstelling naar schematherapie vraagt ook om keuzes maken, ook omdat de ernst van de problematiek als gevolg van schema's en modi divers is. De auteurs van dit boek zijn van mening dat schematherapie zowel langdurend als kortdurend gegeven kan worden. Alleen zo kan schematherapie toegankelijk blijven voor een grote doelgroep van patiënten. De afgelopen jaren is de aandacht van schematherapie in individuele setting ook verschoven naar schemagroepstherapie, een behandelvorm die een ander soort ervaring vraagt van de behandelaar.

In deze herdruk, die voorheen Kortdurende schemagroepstherapie heette, worden meer voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen, interactief leren en experiëntele technieken. De schema's en modi zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schematherapie. De wijze waarop het huiswerk wordt gepresenteerd is overzichtelijker. Verder is het gecombineerde schema/modusmodel nog explicieter uitgewerkt. Dit protocol bestaat uit een handleiding en twee werkboeken. Aanvullend materiaal is digitaal beschikbaar. <

Dit protocol bestaat uit een handleiding en twee werkboeken.

Genre: Psychology
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: Michiel Van Vreeswijk & Jenny Broersen
Language: Dutch
Street Date: April 12, 2017
TCIN: 51936137
UPC: 9789036815468
Item Number (DPCI): 248-37-2181
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.