Loading, please wait...
:

product description page

Leerboek Klinische Neurologie + Ereference (Paperback)

Leerboek Klinische Neurologie + Ereference (Paperback) - image 1 of 1

About this item

Al decennialang is Klinische neurologie een begrip in de neurowetenschappen. Het boek kent een lange geschiedenis en is door regelmatige herziening bij de tijd gebleven. Voor deze achttiende druk heeft een keur aan auteurs alle gebieden binnen de neurologie deskundig geactualiseerd. Deze editie is aangepast aan de laatste (internationale) inzichten, richtlijnen en onderzoeksresultaten. Hierbij is uiteraard aansluiting gezocht bij in Nederland en België gehanteerde behandelrichtlijnen. De zorgvuldige verwerking van ontvangen lezerssuggesties zorgt ervoor dat het boek nauw aansluit bij de informatiebehoefte in het onderwijs en in de dagelijkse praktijk.

De lezer wordt vanuit een basisbegrip naar complexe fysiologische concepten gevoerd. Negen hoofdstukken zijn gewijd aan de neurologische basiswetenschappen en bieden een vooruitblik op het werk in de kliniek. De zeventien klinische hoofdstukken zijn geschreven vanuit het ziektemodel, zodat de lezer een overzicht van een groot aantal neurologische ziektebeelden krijgt. Elk hoofdstuk begint met een patiëntencasus en plaatst zo de geboden theorie in een praktisch kader. Het boek biedt bovendien veel verhelderende tabellen, schematische afbeeldingen. Klinische neurologie is ook online te raadplegen. Op de website vindt de lezer de gehele inhoud van het boek, aangevuld met toetsvragen.

De uitgave is bestemd voor gebruik in het medische en paramedische onderwijs en is tevens geschikt voor opleidingen in de verpleegkunde, de bewegingswetenschappen en de medische biologie. Voorts fungeert het boek uitstekend als naslagwerk voor artsen en fysiotherapeuten in de dagelijkse praktijk. Een meer probleemgestuurde benadering biedt Praktische neurologie, eveneens verschenen bij Bohn Stafleu van Loghum. Dit boek vormt een ideale combinatie met Klinische neurologie.

Genre: Education
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Language: Dutch
Street Date: November 4, 2016
TCIN: 51831033
UPC: 9789036813334
Item Number (DPCI): 248-34-7418
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.