product description page

Mond- En Kaakziekten : Een Atlas Voor De Dagelijkse Praktijk (Hardcover) (I. Van Der Waal)

Mond- En Kaakziekten : Een Atlas Voor De Dagelijkse Praktijk (Hardcover) (I. Van Der Waal) - image 1 of 1

about this item

Aandoeningen in en rond de mond komen onder meer voor op het mondslijmvlies, de speekselklieren, in het kaakbot, op de tong, het gehemelte en de lippen. Door deze verscheidenheid vormen deze periorale aandoeningen het werkterrein van zowel tandartsen, huisartsen, mondhygiënisten als specialisten. Deze Atlas mond- en kaakziekten biedt al deze professionals een praktijkgericht overzicht van de pathologie van het mondgebied.

De atlas beschrijft kernachtig en puntsgewijs een scala aan onderwerpen, zonder uitputtend te willen zijn. Het inleidende hoofdstuk gaat in op het mondonderzoek, de proefexcisie en de verwijzingsprocedure. Vervolgens komen gangbare aandoeningen van het mondslijmvlies, de tong en het tandvlees aan de orde. Het hoofdstuk over aandoeningen van het kaakbot besteedt aandacht aan aandoeningen die van het bot uitgaan of die door het gebit worden veroorzaakt.

Ook aandoeningen van het gehemelte en afwijkingen aan de lippen komen aan bod. Evenals voorheen minder bekende of onbekende aandoeningen, zoals bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van het kaakbot, komen aan bod. op verzoek van pathologen zijn verscheidene microscopische afbeeldingen toegevoegd. Wat onveranderd is gebleven, is de uitmuntende kwaliteit van de klinische, röntgenologische en histopathologische opnames.

Deze vierde druk geeft toegang tot patienteninformatie. Van een aantal in het boek beschreven aandoeningen is een patietenversie geschreven. Via de bij het boek behorende website kunnen deze geprint worden en aan de patient worden meegegeven.

Deze Atlas mond- en kaakziekten mag niet ontbreken in de boekenkast van eenieder die betrokken is bij de diagnostiek en behandeling van afwijkingen in en rondom de mond.

Genre: Medical
Format: Hardcover
Publisher: Springer Verlag
Author: I. Van Der Waal
Language: Dutch
Street Date: August 10, 2017
TCIN: 51569736
UPC: 9789036816328
Item Number (DPCI): 248-25-8132

guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.