Loading, please wait...
:

product description page

Trauma En Persoonlijkheidsproblematiek (Paperback) (A. M. Stu00f6fsel & G. T. M. Mooren)

Trauma En Persoonlijkheidsproblematiek (Paperback) (A. M. Stu00f6fsel & G. T. M. Mooren) - image 1 of 1

About this item

In de behandeling van traumatische stressklachten spelen persoonlijkheidsproblemen vaak een rol, maar  in de literatuur en de klinische praktijk zijn dit grotendeels gescheiden velden. Dit boek wil de kloof overbruggen door kennis en klinische ervaring op deze terreinen te integreren. Het biedt een overzicht over de theoretische achtergronden, de therapeutische methoden en geeft concrete praktische handvatten om cliënten die last hebben van trauma- en persoonlijkheidsproblematiek goed te kunnen behandelen. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten uit de DSM-5.

Dit boek behandelt trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan: de samenhang tussen vroegkinderlijke traumatisering en de

ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis aan de hand van verschillende theoretische modellen. We benadrukken daarbij het belang om overzicht te krijgen over deze complexe behandelingen; door  goede diagnostiek, het vaststellen van de samenhang tussen de symptomatologie en de levensgeschiedenis van de patiënt en een werkbare therapeutische relatie. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden duidelijk beschreven. Aan de hand van de ‘interventiecirkel’ wordenevidence based behandeltechnieken besproken. Tot slot wordt in het laatste deel ingegaan op de gevolgen van trauma- en persoonlijkheidsproblematiek voor de sociale omgeving van de cliënt. Belangrijk hierbij is hoe de behandelaar  zo goed mogelijk met  reacties van de sociale omgeving kan omgaan en wat daarbij de valkuilen zijn.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters (en zij die daartoe in opleiding zijn) die werken of gaan werken met mensen met complexe trauma- en persoonlijkheidsproblematiek.

Genre: Psychology
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: A. M. Stu00f6fsel & G. T. M. Mooren
Language: Dutch
Street Date: August 24, 2017
TCIN: 51656863
UPC: 9789036810838
Item Number (DPCI): 248-27-6652
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.