:

product description page

Van Contractie Naar Actie : Motorisch Leren in Dagelijks Leven, Sport, Muziek En Revalidatie (Paperback)

Van Contractie Naar Actie : Motorisch Leren in Dagelijks Leven, Sport, Muziek En Revalidatie (Paperback) - image 1 of 1

About this item

Dit boek bespreekt de belangrijkste theorieën over het leren van motorische vaardigheden met het oog op toepassingen in sport, muziek en revalidatie. De evolutie van denken over motorisch leren is fascinerend: steeds weer veranderen opvattingen en accenten. Iedere theorie bevat echter een kern-boodschap die duidelijk zijn toepassing kan hebben in de praktijk van muziek, sport en revalidatie.

Motorisch leren is ondenkbaar zonder hersenen. Er niet één hersengebied voor motoriek, maar talrijke hersengebieden blijken betrokken. Dit strookt geheel met het huidige inzicht dat het leren van motorische vaardigheden onlosmakelijk verbonden is met sensoriek, emoties en cognitie. Zo heeft de ontdekking van spiegelneuronen opnieuw en terecht de aandacht gevestigd op imitatieleren, en heeft bewegingswetenschappelijk onderzoek laten zien dat het lang niet altijd effectief is om tijdens trainen en oefenen zijn aandacht gericht te hebben op de bewegingen zelf. En zo zijn er vele andere voorbeelden.  Er is zeker niet één superieure leermethode, maar er bestaat een uitgebreid palet aan mogelijke leerstrategieën waaruit weloverwogen gekozen kan worden op basis van iedere individuele situatie. Zo ontvouwt zich een scala aan mogelijkheden van aanpak die gebruikt kunnen worden in iedere leersituatie. Aan de hand van vele uitgewerkte praktische voorbeelden op het gebied van sport, muziek en revalidatie, laat het boek zien dat de wetenschappelijke inzichten over motorisch leren hun directe toepassing in de praktijk kunnen hebben.

Dit boek is bedoeld voor ieder die zich in zijn dagelijkse leven bezighoudt met het aanleren van motorische vaardigheden, professionals zoals sport-, muziek- en dansleraren en paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten), maar zeker ook voor ontwikkelde leek die als musicus, sporter of patiënt geïnteresseerd is in de mechanismen achter het leren van motorische vaardigheden.

Genre: Medical
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: B. van Cranenburgh
Language: Dutch
Street Date: November 9, 2016
TCIN: 51738652
UPC: 9789036813716
Item Number (DPCI): 248-32-3263
If the item details above aren’t accurate or complete, we want to know about it. Report incorrect product info.

Guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.