product description page

Werkprocessen in De Polikliniek En Sociale Gezondheidszorg (Paperback) (I. W. Bijlsma)

Werkprocessen in De Polikliniek En Sociale Gezondheidszorg (Paperback) (I. W. Bijlsma) - image 1 of 1

about this item

Dit leerboek voor doktersassistenten en medisch secretaresses i.o. behandelt de digitale administratieve taken met behulp van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Aan bod komen bijvoorbeeld de verwijzing via het zorgdomein en het digitaal verwerken van orders. Verder gaat het in op het zorginformatiesysteem (ZIS), het landelijk schakelpunt (LSP), de digitale financiële administratie (DBC-zorgproduct) en het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ) inclusief de veranderende rol van de doktersassistent binnen de JGZ.

Het leerboek is voorzien van talrijke praktijkvoorbeelden en een aantal praktijkopdrachten. De student zal, tijdens het bestuderen van de lesstof, de praktijksituatie leren begrijpen en wordt nieuwsgierig gemaakt naar bijvoorbeeld de diverse protocollen, geheimhoudingsplicht en de Wet bescherming persoonsgegevens.

Dit volledig geactualiseerde en uitgebreide basiswerk bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel Bedrijfsgezondheidsdienst.

Ida Bijlsma is sinds 1985 werkzaam als docente aan een ROC. Zij verzorgt daar de opleiding tot doktersassistent en medisch-secretaresse. Verder coördineert zij de beroepspraktijkvorming en heeft daardoor veel contact met het werkveld.

Genre: Medical
Series Title: Basiswerk Ag
Format: Paperback
Publisher: Springer Verlag
Author: I. W. Bijlsma
Language: Dutch
Street Date: March 9, 2017
TCIN: 51552569
UPC: 9789036815062
Item Number (DPCI): 248-23-9462

guest reviews

Prices, promotions, styles and availability may vary by store & online. See our price match guarantee. See how a store is chosen for you.